Erişilebilirlik

Obama - Erdoğan Görüşmesinde İran ve Ermenistan Ele Alındı


Obama - Erdoğan Görüşmesinde İran ve Ermenistan Ele Alındı
Obama - Erdoğan Görüşmesinde İran ve Ermenistan Ele Alındı

Beyaz Saray yetkilileri Başkan Obama'yla Başbakan Erdoğan'ın İran’ın dünyaya nükleer tehdit oluşturmamasını sağlama konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi

Beyaz Saray, Başkan Barack Obama’yla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü görüşmelerinde İran ve Ermenistan konularını değerlendirdiklerini açıkladı.

Beyaz Saray yetkilileri Başkan Obama'yla Başbakan Erdoğan'ın İran’ın dünyaya nükleer tehdit oluşturmamasını sağlama konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Dün yapılan toplantıda Obama “Başbakan Erdoğan’ın Ermenistan’la ilişkileri normalleştirme girişimlerini takdir ettiğini ve protokollerin onaylanması konusunda ilerleme sağlanmasını teşvik ettiğini” bildirdi.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamaya göre iki lider Türkiye’yle Amerika arasındaki stratejik ilişkileri yeniden vurgulama fırsatını buldu.

Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan arasında 45 dakika süren görüşmeye Dışişleri Bakanları Ahmet Davutoğlu ve Hillary Clinton da katıldı.

Görüşmenin ardından liderler bir açıklama yapmadı.

Adlarını açıklamak istemeyen Başbakanlık kaynakları ise, Başkan Obama’nın, Türkiye’nin Ortadoğu ve Kafkaslar’daki barışa yönelik çabalarını takdirle izlediğini ve bu çabalarını sürdürmesini istediğini belirtti. Aynı kaynaklar ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın, İran’ın nükleer programıyla ilgili olarak Türkiye’nin edindiği bilgileri Obama’ya aktardığını da kaydetti. Yetkililer görüşmenin yapıcı ve olumlu geçtiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG