Erişilebilirlik

Nusaybin’de Üst Düzey Kayıp


Mardin’nin Nusaybin İlçesi'nde süren operasyonda bugün 5 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler arasında 1 binbaşı ve 2 emniyet amiri de bulunuyor.

Nusaybin’deki ilk ölüm haberi öğle saatlerine doğru geldi. Dicle Mahallesi’nde yoğunlaşan çatışmalar sırasında Emniyet Amiri Doğan Sakarya keskin nişancı ateşiyle ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sakarya kurtarılamadı.

Bu olayın ardından genişletilen operasyonda YPS’li gruplar güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Patlamada, Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt hayatını kaybetti. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Binbaşı Ahmet Karaman’ın Jandarma Özel Harekat'ta görevli olduğu, Emniyet Amiri Zafer Kur'unt da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin'e geçici görevle bulunduğu belirtildi.

Operasyonun sürdüğü ilçede akşam saatlerinde meydana gelen patlamada 2 polis daha yaşamını yitirdi.

Bu arada Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı üçüncü gününe girdi. Dün bir evde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı, 2 yaşındaki Esra Şalk isimli bebeğin yaşamını yitirmesiyle, 8’e yükseldi.

Öte yandan Diyarbakır’ın Ergani İlçesi'nde öz yönetim ilan etmek için zemin hazırladıkları gerekçesiyle, DBP üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 9 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında belediye başkanı, belediye yöneticileri ve DBP yöneticileri de var.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG