Erişilebilirlik

Nükleer Kıyamet Saati Bir Dakika İleri Alındı


Nükleer Kıyamet Saati Bir Dakika İleri Alındı
Nükleer Kıyamet Saati Bir Dakika İleri Alındı

Doomsday Clock, yani Kıyamet Saati dünyanın yok olma ihtimalini sembolize ediyor. Bir grup bilimadamı dünya liderlerinin nükleer silahların yayılmasını ve iklim değişikliğini önleme konularında yeterince ilerleme sağlayamadığını belirterek Kıyamet Saati’ni bir dakika ileri aldı.

Nükleer silahların yayılmasını önleme konusunda hala ciddi engeller var, işte bu yüzden de Atom Araştırmacıları Kıyamet Saati’ni ileriye aldı.

Atom Araştırmacıları grubundan Lawrence Krauss, “Nükleer silahların yayılması, iklim değişiklikleri, temiz enerji kaynak ihtiyacı gibi temel sorunlar hala hiçbir ilerleme kaydedilmeden, aynen devam ediyor,” diyor.

Son yıllarda Amerika ile Rusya arasında nükleer işbirliğinin artması umudu ve Başkan Barack Obama’nın seçilmesi Atom Araştırmacıları Grubu’nu heyecanlandırmış ve saat bir dakika geri alınmıştı.

Ancak umutlar yerini artık belirsizliğe bıraktı. Atom Araştırmacıları Grubu’ndan Robert Socolow, sorunlara çözümün bilimsel yaklaşımda olduğunu kaydediyor. Socolow, “Dünya zor bir durumda. Herkes, kaynakları kısıtlı olan bu gezegende daha iyi yaşamak istiyor. Ama ormanlarımızı, denizlerimizi, siyasi sistemimizi zorlayan kısıtlamalarla karşı karşıyayız,” diye konuşuyor.

Ancak yine de Atom Araştırmacıları Arap Baharı ve ister New York’ta ister Rusya da olsun, dünyanın diğer ülkelerinde halkın kendi sesini duyurma çabalarını pozitif bir ilerleme olarak görüyor.

XS
SM
MD
LG