Erişilebilirlik

Norveçli Katile 21 Yıl Hapis


Norveç’te geçen yıl düzenlediği iki toplu katliamda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik çıkarıldığı mahkeme tarafından akli dengesinin bozuk olmadığına karar verilerek en az 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Norveç’teki en ağır ceza olan bu hapis süresi, sanığın dışarı çıkınca hala tehlikeli bulunması durumunda uzatılabiliyor. Savcılık ise Breivik’in akıl hastanesine yatırılması talebinde bulunmuştu.

Anders Behring Breivik geçen yıl Temmuz ayında başkent Oslo’da bir devlet binasına düzenlediği bombalı saldırı ve Oslo dışındaki bir adada, iktidardaki İşçi Partisi’nin organize ettiği gençlik kampına düzenlediği silahlı saldırıdan sorumlu olduğunu itiraf etmişti. İki farklı psikiyatrik muayeneden geçirilen Breivik’in bu muayenelerden birinde akli dengesinin bozuk olduğuna karar verilmiş, diğerindense geçmişti.

Breivik’in avukatı, müvekkilinin temyiz başvurusunda bulunmayacağını bildirdi.

Breivik 22 Temmuz 2011’de Oslo’da bir devlet binası yakınına bomba yerleştirmiş, bunun patlaması sonucu sekiz kişi ölmüştü. Anders Behring Breivik patlamadan hemen sonra yakındaki Utoeya adasına giderek çoğu çocuk 69 kişiyi silahla tarayarak öldürmüştü.

Anders Behring Breivik, silahlı saldırısının gerekçesini, “Müslüman istilası” diye tanımladığı çok kültürlülükle mücadele olarak vermişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG