Erişilebilirlik

Noel'de Terör Saldırılarına Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı


Noel'de Terör Saldırılarına Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı
Noel'de Terör Saldırılarına Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı

Başkan Barack Obama’nın terörle mücadele başdanışmanı John Brennan şu anda Amerika’ya karşı net bir tehdit bulunmadığını, ancak istihbarat ve ulusal güvenlik dairelerinin tüm kaynakları seferber ettiğini söyledi

Amerikalı yetkililer Noel döneminde olası bir terör saldırısına karşı önlem alındığını açıkladı. Başkan Barack Obama’nın terörle mücadele başdanışmanı John Brennan şu anda Amerika’ya karşı net bir tehdit bulunmadığını, ancak istihbarat ve ulusal güvenlik dairelerinin tüm kaynakları seferber ettiğini söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Brennan, el Kaide’nin saldırı planlarının bozulması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Brennan, şu ana kadar yapılan terörle mücadele operasyonları sonucunda terör örgütlerinin saldırı düzenleme olasılığının azaldığını, eğitim çalışmalarının aksadığını bildirdi.

Geçen yıl Noel günü Nijerya vatandaşı bir terör zanlısı iç çamaşırına gizlediği patlayıcı maddelerle bir yolcu uçağına binerken yakalanmıştı.

Hafta başında Amerikan basını el Kaide’nin zehri kullanarak saldırı düzenlemeyi planladığını bildirmişti. Haberlere göre el Kaide’nin Arap yarımadasındaki örgütü, Amerika’da restoranların ve otellerin salata barlarını zehirlemeyi planlıyordu. Amerikalı yetkililer böyle bir plan bulunmadığını, ancak bu yönde görüşmelerin yapıldığını doğruladı.

XS
SM
MD
LG