Erişilebilirlik

"Nijeryalı Kız Öğrencileri Satacağız"


Afrikalı köktendinci Boko Haram örgütünün lideri Ebubakar Şekau'nun "Kızları ben kaçırdım, onları satacağım" şeklinde açıklama yaptığı bir video görüntüsü yayınlandı

Fransız AFP haber ajansı, köktendinci Boko Haram örgütünün geçen ay Nijerya’nın kuzeyinde yüzlerce kız öğrencinin kaçırılması olayının sorumluluğunu üstlendiğini bildirdi.

AFP haber ajansı, Boko Haram’ın lideri Ebubakar Şekau’nın ‘kızları ben kaçırdım, onları satacağım’ şeklinde konuştuğu bir video görüntüsü ele geçirdiğini açıkladı.

Silahlı kişiler, 14 Nisan’da Nijerya’nın Borno eyaletindeki Çibok kasabasında çok sayıda kız öğrenciyi okuldan kaçırmıştı. Nijeryalı yetkililer bazı kızların kaçmayı başardığını bildirmişti, ancak 276 kız hala kayıp.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan Pazar günü yaptığı açıklamada kızların serbest bırakılmaları için üst düzey güvenlik yetkililerinden ellerinden geleni yapmaları talimatını verdi.

Doğrulanamayan bazı haberlere göre kimi kızların kendilerini kaçıranlarla zorla evlendirildikleri, kimilerininse 12 dolara gelin olarak satılmak üzere komşu Kamerun ve Çad’a götürüldüğü bildiriliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG