Erişilebilirlik

Nijerya’da Çifte Saldırı Yüzden Fazla Can Aldı


Nijerya’nın Jos kentinde meydana gelen iki patlamada en az 118 kişi hayatını kaybetti. Müslüman ve Hristiyanların sık sık çatışmaya girdiği kentte şüpheler Boko Haram örgütü üzerinde yoğunlaşıyor

Görgü tanıkları, iki patlamanın kentin kalabalık bir alışveriş bölgesinde bulunan bir otobüs terminali ve hastanenin yakınlarında birkaç dakika aralıkla meydana geldiğini belirtti.

Ölü sayısı ilk olarak 45 olarak duyurulmuştu. Ancak çok sayıda binanın patlamalarda yerle bir olduğu ve enkaz altından yeni cesetler çıkarılabileceği bildiriliyor.

Patlamaları üstlenen olmadı. Temmuz 2012’de şeriatçı Boko Haram militanlarının üstlendiği bir saldırıda 58 kişi hayatını kaybetmişti. Müslüman ve Hristiyanlar arasında ikiye bölünen Jos’ta sık sık iki toplum arasında çatışmalar yaşanıyor.

Nijerya parlamentosu, Boko Haram’ın faal olduğu ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde olağanüstü hali altı ay daha uzatma kararı aldı. Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerindeki olağanüstü hal ilk kez geçen yıl Devlet Başkanı Goodluck Jonathan tarafından ilan edilmişti.

Boko Haram örgütü, son beş yılda onbinlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılardan sorumlu tutuluyor. Örgüt, geçen ay Borno’da kaçırdığı 276 kız öğrenciyi hala rehin tutuyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG