Erişilebilirlik

Nijerya'da 10 Yaşında İntihar Bombacısı


Maiduguri kentinde önlem alan Nijeryalı askerler
Maiduguri kentinde önlem alan Nijeryalı askerler

Ülkenin kuzeydoğusundaki Maiduguri kentinde kalabalık bir pazar yerinde üzerindeki bombayı patlatan bir kız çocuğunun en az 19 kişiyi öldürdüğü, 20 kişiyi de yaraladığı bildiriliyor

Nijerya’nın kuzeydoğusunda Cumartesi günü biri sadece10 yaşında olduğu sanılan bir kız çocuğu tarafından gerçekleştirilen iki patlama meydana geldi.

Nijeryalı yetkililer, Maiduguri kentinde kalabalık bir pazar yerinde üzerindeki bombayı patlatan kız çocuğunun en az 19 kişiyi öldürdüğünü, 20 kişiyi de yaraladığını açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. AncakBorno eyaletinin başkenti olan Maiduguri, sık sık Sünni militan grup Boko Horom’un saldırılarına hedef oluyor.

Öteyandan yine ülkenin kuzeyindeki Potiskum kentinde de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında iki kişinin öldüğü bildirildi.

Son saldırılardan önce geçen hafta Boko Haram militanları Nijeryalı askerlerle çatıştıktan sonraBorno eyaletinin kuzeyinde Baga kasabasını ele geçirmişti. Yetkililer militanların kasabayla çevre köylerini yaktığını,binlerce kişinin Maiduguri ya da Çad gölündeki adalara kaçtığını bildiriyor.

Örgütün geçen haftaki saldırılarında ölen sivillerin sayısı birkaç yüz ile 2 bin arasında tahmin ediliyor. Bölgede son beş yıldır kanlı eylemlere imza atan Boko Haram, binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG