Erişilebilirlik

Nijerya Ebola'dan Kurtuldu


Dünya Sağlık Örgütü son salgında 20 Ebola vakasına rastlanan ve sekizi ölümle sonuçlanan Nijerya'yı listeden çıkardığını açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü 42 gün boyunca yeni vakaya rastlanmayan Nijerya’nın Ebola salgınından kurtulduğunu açıkladı.

Örgüt temsilcisi Rui Gama Pazartesi günü yaptığı açıklamada gelişmeyi büyük bir başarı olarak niteledi.

Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan da yaptığı açıklamada hastalığı kontrol altına almak için çalışan tüm Nijeryalılar’a teşekkür etti. Jonathan aynı zamanda ülkeye giriş yapanların sağlık kontrolünden geçirilmesi gibi Ebola’yla mücadele önlemlerinin süreceğini belirtti.

Nijerya Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu ise elde edilen başarıyı güçlü liderliğe ve koordinasyona bağladı.

Bakan, tek merkezden yönetilen mücadele sayesinde ortakların uyumlu bir ekip olarak çalıştığını ve hastalıkla mücadelesi süren diğer ülkelerde eksik olanın bu tür bir yapı olduğunu söyledi.

Nijerya’da son salgında 20 Ebola vakasına rastlanmış ve bunların 8’i ölümle sonuçlanmıştı. Salgın Batı Afrika’da 4 bin 500 kişiden fazla ölüme neden oldu.

Öteyandan Amerika’nın Dallas kentinde yetkililer, Amerika’nın ilk Ebola hastasıyla temas eden 43 kişiye uygulanan karantinanın sona erdiğini açıkladı. Ancak Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings diğer 3 Ebola hastasıyla temas eden 120 kişinin izlenmesine devam edildiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG