Erişilebilirlik

New York’ta Silahlı Saldırgan Paniği


Penn Station Stampede
Penn Station Stampede

New York’ta her gün yüzbinlerce kişinin şehir içi ve şehirlerarası kullandığı tren istasyonu Penn Station’da yaşanan panik nedeniyle 16 kişi yaralandı.

Dün akşam saatlerinde istasyonda silahlı saldırı olduğu yönünde ortaya çıkan dedikodu, ABD’nin en kalabalık yolcu trafiğinine sahip olan tren istasyonunda büyük panik ve kaos yarattı.

Hafta sonu ve yoğun trafiğin olduğu saatlerde meydana gelen panik sonucunda istasyonu terk etmek isteyen yolcular birbirlerini ezdi. İstasyondan kaçmak isteyen bir çok kişi çanta, ayakkabı gibi bir çok şahsi eşyalarını bırakıp kaçmaya çalıştı.

Polis olaylar sırasında bir kişiyi etkisiz hale getirmek için elektrik şoku silahı kullandı. Silahtan çıkan sesler paniğin daha da büyümesine neden oldu.

Aynı saatlerde New York Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi sosyal medya hesabından Penn Station ve Macy’s mağazasında silah sesleri duyulduğu yönünde bilgiler aldıklarını açıkladı. Bu paylaşımın ardından panik daha da büyüdü. 1200 kişi uzun saatler boyunca istasyonda mahsur kaldı.

Panik ve kaosun yaşandığı saatlerde Penn Station'ın bir sokak ötesinde bulunan ‘Macy’s’ mağazasında bir silahlı saldırganın olduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddialar istasyonda paniğin daha da artmasına neden oldu. Macy’s mağazasında bulunan müşteriler mağazayı terk etti.

Yetkililer istasyonda yaşanan kaos sonrasında 16 kişi hastanelik olduğunu, yaralıların durumlarının iyi olduğu açıkladı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio olaylar sırasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Penn Station’da her hangi bir saldırı olmadığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG