Erişilebilirlik

New York Seçim Gecesine Hazır


New York Seçim Gecesine Hazır
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

New Yorklu yetkililer seçim gecesi başkan adaylarını ağırlayacak olan kentte güvenlik önlemlerini arttırmak için Gizli Servis ile birlikte çalışıyor.

İki başkan adayının seçim gecesi aynı kentte olması çok sık rastlanan bir durum değil. Ve New York da son dönemlerdeki en iğneleyici, ayrıştırıcı seçim kampanyalarının birinin sonuna ev sahipliği yapıyor.

Bazı Donald Trump destekçileri adaylarının kaybetmesi durumunda bunu kabullenmeyeceklerini söylemişti.

Buna ek olarak yetkililer el Kaide’nin seçim günü ya da öncesinde saldırı planladığı konusunda aldığı istihbaratı değerlendiriyor.

Yetkililere göre muhtemel hedeflere New York, Virginia ve Texas eyaletleri dahil.

New York’ta yetkililer tehditlerideğerlendirdiklerini ve istihbarat raporlarını ciddiye aldıklarını belirtiyor. Bununla birlikte New York Belediye Başkanı Bill De Blasio tehdidin yeni olmadığını ve ne kadar inandırıcı olduğunu bilmediklerini belli olmadığını söyledi.

De Blasio, New York’un seçim sürecini aksatmak isteyen tehditlerden korkmayacağını belirtti. De Blasio bu açıklamayı New York Emniyet Müdürü ve Gizli Servis’in New York’taki yetkilisi ile birlikte yaptı.

Üç yetkili de New York’un iki başkan adayının da seçim sonucunu New York’ta öğrenmesine hazırlıklı olduğunu ve bunun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Papa’nın ziyaretleri sırasında denendiğini kaydetti.

De Blasio, “Dünyanın gözleri New York üzerinde olacak biliyoruz, sadece bu kentin halkına değil bu ülkeye yarın ve gün boyunca gecenin iyi geçeceğinin sağlanacağına dair yükümlülüğümüz var” dedi.

New York’ta önümüzdeki günlerde her zamankinden daha fazla sayıda polis görev yapacak.

New York Polisi Trump’ın kamp kurduğu New York Hilton Midtown’un olduğu bölgeye “Salı günü park yapılmaz” işaretleri yerleştirdi. Televizyon kanallarının kamyonları otelin yanında yerlerini almaya başladı.

Clinton’ın oy sayımını izleyeceği Manhattan’daki Javits Merkezi’nden de benzer görüntüler geliyor.

Bazı ziyaretçiler güvenlik konusunda yine de endişeli.

Portland’dan gelen Jones ailesi, aylar önce otel rezervasyonlarını yaptığında Trump’ın ekibiyle aynı otelde olacaklarını düşünmediklerini söylüyor.

Melissa Jones, “Düne kadar Trump’ın burada olacağını bilmiyorduk, bunu sokakta anlayamıyorsunuz” dedi.

Çift bu durumdan biraz rahatsız olduklarını gizlemiyor.

Christopher Jones da “Salı günü Rangers maçına gideceğiz, hokey maçı izleyeceğiz, oteldeki heyecandan elimizden geldiğince uzak durmaya çalışacağız” dedi.

Melissa Jones da “Çarşamba’yı ve bu seçim sürecinden biran önce çıkmayı dört gözle bekliyorum” diyor.

Trump destekçisi Anand Ahuja seçim süreci boyunca kullanılan saldırgan sözlerle ilgili endişelerini dile getiriyor ve bunun şiddete dönüşebileceğini düşünüyor.

Ahuja, “herkes sadece kendi güvenliğinden değil, başkan adaylarının güvenliğinden de endişeli” diyor.

Ancak sokaklarda endişeye dair çok az iz var. New Yorklular günlük yaşamlarına alıştıkları şekilde devam ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG