Erişilebilirlik

New York'ta Yetkililer Savunmada


New York'ta Yetkililer Kendini Savunuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Amerika’nın kuzeydoğu eyaletlerini etkisi altına alan Juno Fırtınası birçok bölgede 60 santimlik kar yağışına neden oldu, ancak New York’ta tarihin en büyük kar fırtınalarından biri olacağı beklentileri boşa çıktı. Yetkililer, kar fırtınasından önce aldıkları ulaşım sistemini durdurma kararının arkasında duruyor

New Yorklular Salı sabahına karla uyandı. Ancak yağış miktarı, meteorolojinin tahminlerinin altında kaldı.

Times Meydanı’nda konuştuğumuz New Yorklular, fırtınadan pek de etkilenmişe benzemiyordu.

Eric, “Fırtına beklendiği gibi çıkmadı. Biraz kar yağdı ama tahmin ettikleri gibi tarihi bir yağış olmadı” diyor.

Allison Tiberie ise, “60 santim kar bekliyordum, sadece beş santim yağdı. Meteoroloji bu fırtınayı gözünde çok büyüttü. Durum hiç de tahmin ettikleri kadar kötü değildi” şeklinde konuşuyor.

Yetkililer, fırtınadan önce beklenmedik bir karar alarak tren ve metro ulaşımını kapattı, karayollarına araç yasağı getirdi.

Kararı savunan New York Valisi Andrew Cuomo, tedbirli olmanın üzülmekten her zaman daha iyi olduğunu söyledi: “Her zaman güven içindeolmayı tercih ederim çünkü tedbirsizliğin yol açtığı sonuçlara bizzat tanık oldum. Durum çok kısa sürede çok korkutucu bir hale gelebilir. Daha önceki fırtınalarda son derece tehlikeli durumda kalanlar, hatta ölenler oldu.”

Kar fırtınası New York’ta çok etkili olmadı ancak kuzeydoğu eyaletlerinin hepsi, New York kadar şanslı değildi. Beklendiği gibi 60 santim kar yağan bölgelerde acil durum ilan edildi, binlerce uçak seferi iptal edildi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG