Erişilebilirlik

Müslüman Semtlerinde Devriye Tartışması


Cumhuriyetçi aday Ted Cruz’un New York’ta özellikle Müslüman mahallerinde polisin denetim ve devriye görevlerinin arttırılması yönündeki sözlerine tepkiler sürüyor.

New York Emniyet Müdürü William Bratton, yaptığı açıklamada Cruz’un büyük tartışma yaratan sözlerine sert tepki gösterdi.

Emniyet Müdürü Bratton, Cruz’a “ Kapa çeneni. New York’ta bizim terörle mücadele konusunda yaptıklarımız hakkında sen ne biliyorsun ki. Bir daha açıklama yapmadan önce dersine çok daha iyi çalış” dedi.

Bratton, New York polisinin görevinin başında olduğunu ifade ederek, “New York polisi Müslümanların yoğun olarak yaşadığı semtlerde görevini en iyi şekilde yapıyor. Tıpkı diğer semtlerde olduğu gibi ve hiç bir ayrımcılık yapmadan bu görevini sürdürüyor. Terörle mücadele etme konusunda kentte polisimiz gerekli her türlü önlemi alıyor” diye konuştu.

‘Dini ve etnik ayrımcılık yapmıyoruz’

Bratton, “New York halkı bizden yardım istediğinde anında koşuyoruz. Kanuna aykırı bir şey yaparlarsa da mahallesine göre ayırmadan gerekeni yapıyoruz. Halkı, siyah, beyaz, sarı veya kahverengi diye renklere göre ayırmıyoruz. Hangi etnik gruptan olduklarına veya hangi dine inandıklarına bakmaksızın güvenliklerini sağlayıp hizmet veriyoruz”dedi.

New York Emniyet Müdürü Bratton, Cruz’un paylaştığı çeşitli bilgilerin de gerçeği yansıtmadığını savundu. Bratton, “ Verdiği bilgiler yanlış. Bir daha açıklama yapmadan önce mutlaka ev ödevini çok daha iyi çalışmalı “ dedi.

“ New York’ta teröre karşı mücadele aralıksız sürüyor”

Başkan adayı Cruz’un New York kentinin teröre karşı mücadelede neler yaptığı konusunda hiç bir şey bilmediğini öne süren Polis Müdürü Bratton, “New York, terörle mücadelede hem ülkenin hem de dünyanın en önde gelen ve etkili çalışmalarını sürdüren bir kent. Oluşturduğumuz terörle mücadele ekipleri gerekli her türlü tedbiri alıyor. Terörle bağlantısı olabilecek kişilerle ilgili bilgileri istihbaratı topluyor, şüpheli kişileri izleyip takip ediyor. Terör konusunda uzman dedektiflerimiz, izleme ve dinleme ekipleriyle, sivil polislerle işbirliği içerisinde görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Önemli olan teröristleri saldırmadan etkisiz hale getirmek bunun için de istihbarat ve bu bilgilerin doğru analizleri gerekli” diye konuştu.

‘Amerikan değerleriyle bağdaşmıyor’

Cumhuriyetçi aday Ted Cruz'un New York’ta Müslüman mahallelerinde polisin devriye ve denetleme görevini arttırması gerektiği yönündeki çağrısı Başkan Barack Obama, Demokrat başkan aday adayı Hillary Clinton, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio tarafından da büyük tepki görmüştü. Cruz’un, New York’ta Müslüman semtlerinde polis tedbirlerinin arttırılması yönündeki açıklamalarının Amerikan değerleriyle bağdaşmadığı belirtilmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG