Erişilebilirlik

New York'ta Saldırıya Uğrayan Taksici Basının Karşısına Çıktı


New York'ta Saldırıya Uğrayan Taksici Basının Karşısına Çıktı
New York'ta Saldırıya Uğrayan Taksici Basının Karşısına Çıktı

New York’ta Müslüman olduğu için bıçaklı saldırıya uğrayan taksi şoförü Ahmet Şerif, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’le birlikte basının karşısına çıktı. Bloomberg saldırıyı kınarken, Şerif de ayrımcılık yapılmaması; din ve ırkı ne olursa olsun hiç kimseye saldırılmaması çağrısında bulundu. Saldırıyla ilgili soruşturma, devam ediyor.

“Müslüman mısın?” sorusu basit bir soru gibi görünebilir. Ancak yanıtı, New Yorklu taksi şoförü Ahmet Şerif’in neredeyse hayatına mal oluyordu. Basın toplantısında ilk kez kamera karşısına çıkan Ahmet Şerif’in, yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığı açıktı

Bloomberg, “Bu ülke ve bu kent ne kadar mükemmel olursa olsun, çıkıp yüz kızartıcı şeyler yapacak birileri mutlaka olacaktır,” derken, Şerif de şunları söyledi: “Bu kent renklerin, ırkların, bütün dinlerin kenti. Hepimiz, burada yan yana barış içinde yaşıyoruz.”

Polis, 21 yaşındaki Michael Enright’ın, Şerif’e Müslüman olduğunu öğrendikten sonra saldırdığını açıkladı. New York’ta ikiz kulelerin bulunduğu bölgeye yakın bir yerde İslam Merkezi açma projesi nedeniyle, kentte gerilim artmıştı. Polise göre iki olay arasında bağlantı olmasa da, Taksiciler Birliği “bağnazlık ve İslam karşıtı görüşleri” kınadığını açıkladı.

Enright hakkında, cinayete teşebbüs, ırkçılık ve başka suçlardan dava açıldı. Polise üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Enright, Afganistan’da kaldığını ve dinler arası hoşgörüyü destekleyen bir örgütte gönüllü olarak çalıştığını anlattı. Uzmanlarsa, İslam Merkezi tartışmalarının, bu tip bağnazları tetiklemiş olabileceğini söylüyor.

Belediye Başkanı Bloomberg ise şu görüşte: “Umarım ayrılıklarımız olabileceğini birgün herkes anlar. Amerikan anayasasının birinci maddesi zaten bununla ilgili. Amerika’nın kuruluş amacı bu. Birbirimize karşı saygısızlık ve şiddet bu ülkenin kuruluş amacına ters düşer.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG