Erişilebilirlik

New Yorklular BM Genel Kurulu'nu Bekliyor


Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülkenin devlet veya hükümet başkanı düzeyinde katıldığı çalışmalar, 19 Eylül’de başlıyor. Zirve nedeniyle kentte alınan olağanüstü güvenlik önlemleri New Yorkluları bezdirmeye şimdiden başladı.

Genel Kurul çilesi Birleşmiş Milletler yakınlarında oturanları etkilemekle kalmıyor. BM binası dışında, New York’un diğer bölgelerinde düzenlenen çeşitli konferans, toplantı ve etkinliklerine katılan liderler, hükümet başkanları, önemli heyet üyeleri için en üst düzey güvenlik önlemleri uygulanıyor.

Sokaklar araçlara ve yayalara kapatılıyor

Güvenlik güçlerinin en üst düzeyde koruma tedbiri aldığı liderlerin New York cadde ve sokaklarından geçişi sırasında bazı güzergahlar araç trafiğine bazen de yaya trafiğine tamamen kapatılıyor.

Liderlerin kaldığı otellerde de koruma tedbirleri en üst seviyede. Otellere giriş yapan kişiler üst aramasının yanı sıra patlayıcı uzmanı köpekler tarafından da kontrol ediliyor.

Güvenlik güçleri liderlerin yanı sıra bölgede düzenlenen çok sayıda protesto gösterileri için de yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

Yayalar karşıdan karşıya geçmek için bile uzun süre bekletiliyor.

Toplu taşıma yavaşlıyor

Alınan güvenlik önlemlerinden toplu taşıma da etkileniyor. New York metro sisteminde, tren ve otobüslerin hareket ettiği istasyonlarda artırılan güvenlik önlemleri ve yapılan aramalar nedeniyle toplu taşımacılık hizmetleri yavaşlıyor.

New York polisinin dışında, eyalet polisi, gizli servis, FBI ve Amerikan hükümetine bağlı diğer güvenlik güçleri de görev başında. Birleşmiş Milletler’e bağlı güvenlik birimleri de bu ekiplere destek veriyor.

UN summit security New York
UN summit security New York

Pazartesi günü itibariyle Manhattan bölgesinde bulunan Birleşmiş Milletler binasına yakın cadde ve sokaklar damperli kamyonlar, beton bloklar ve bariyerlerle kapatılacak. Buralara sadece BM akreditasyonu olan görevliler ve delegasyon üyeleri kullanabilecek.

Bölgede oturan ve çalışanlar da kapalı cadde ve sokaklarda ikamet ettiklerini ve ya çalıştıklarını belgeleyerek ev ve işyerlerine gidebilecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG