Erişilebilirlik

New Yorklu Muhafazakarlar Kime Oy Verecek?


Senatör Ted Cruz, New York önseçim süreci öncesinde zor günler geçiriyor.

New York’un beş bölgesinde de halk, Cruz’a, New York değerlerini hatırlatıyor.

Bella isimli bir Brooklyn sakini, ”Cruz buraya gelmemeli. Ne kadar sevimsiz biri” diye konuşuyor.

New York belediyesi ve eyalet yöneticileri, Cruz’dan, Ocak ayında Donald Trump hakkında sarfettiği sözler nedeniyle özür dilemesini istedi. Cruz, New Yorklu işadamı Trump’ı, liberal olarak tanımladığı New York değerlerine sahip olmakla eleştirmişti.

Cruz özüründe şunları dile getirdi: ”Kürtaj karşıtı, eşcinsel evliliklerine karşı, silah sahibi olma hakkının savunucusu tüm New York’lulardan özür dilerim. Vali Andrew Cuomo bu vatandaşlarımıza New York’ta onlara yer olmadığını söylemişti.”

Ancak Cruz’un New York’taki muhafazakar tabanı cezbetme çabaları da sonuç vermiş gibi görünmüyor. Son kamuoyu yoklamalarına göre Cruz, New York’ta Trump’ın 35 puan gerisinde. Trump ise eline geçirdiği bu fırsatı değerlendirmekte kararlı.

New York önseçimi öncesi anketlerde ikinci sırada olan Ohio Valisi John Kasich ise ‘Değerler’ başlıklı bir televizyon reklamı hazırlattı.

New Yorklu Cumhuriyetçiler, güney eyaletlerindeki Cumhuriyetçilere göre daha az muhafazakar.

Cruz yine de bazı çevrelerden destek toplamayı başardı. Brighton Beach’te yaşayan muhafazakar Yahudiler, Cruz’un aile değerleri tanımını paylaştıklarını söylüyor.

Göçmenlik hakkındaki görüşlerini beğenenler de var.

Bir süre önce Yahudi toplumuyla biraraya gelen Cruz, New York’luları Trump ve Kasich’ten daha iyi olduğuna ikna edeceğe benzemiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG