Erişilebilirlik

New Yorklular Haftasonunda Geçici Trump Müzesi’ndeydi


New Yorklular, ünlü televizyon programı Daily Show’un üç gün için Trump Tower yakınlarında kurduğu Donald Trump Twitter Kütüphanesi’ne girebilmek için haftasonu boyunca uzun kuyruklar oluşturdu. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü açık olan kütüphanenin ziyaret saatleri gösterilen ilgi yüzünden gece 10'a kadar uzatıldı.

Daily Show ekibi tarafından kurulan kütüphanede Başkan Trump’un 2009 yılından bu yana attığı tüm tweetler yer alırken, kamuoyunda öne çıkanlar çerçevelenerek sergilendi. Müzenin girişinde Başkan Trump’un, Trump Tower’dan 5 Mayıs Meksika Bağımsızlık Günü’nde gönderdiği “Latin Amerika kökenlileri seviyorum” dediği tweet yer alırken, yaklaşık 500 kişinin aynı anda gezebileceği mekanda Başkan Trump’un Beyaz Saray’a seçilmeden önce yazdığı ve tepki alan bir çok tweet’i de kütüphanenin duvarlarında yer aldı. Sergilenen tweet’ler arasında ayrıca Başkan Trump’ın birbirine ters düşen tweet’leri de vardı.

Yaklaşık 3 saat sırada bekleyerek sergiyi gezen Erin Elisabeth “Beklediğime değdi, çok harika bir iş yapmışlar!” dedi.

Müzede ayrıca Oval Ofis’in Rus bayraklı bir versiyonu, altın tuvalet, ve Başkan Trump’un şu ana kadar eleştirildiği bir çok değişik sembol de yer alıyor.

Daily Show’un sunucusu Travor Noah, kütüphaneyle ilgili olarak “Donald Trump tüm ülkeyi parmaklarıyla yönetiyor, biz de o parmaklarla yazdığı tweet’lerin düzenli bir şekilde toplanması ve tüm Amerikalılar’ın gelip görmesi için hazırladık,” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG