Erişilebilirlik

New Yorker: Amerika Taleban ile Doğrudan Görüşüyor


New Yorker: Amerika Taleban ile Doğrudan Görüşüyor
New Yorker: Amerika Taleban ile Doğrudan Görüşüyor

Amerikan New Yorker dergisinde yer alan bir makalede Amerikan yönetiminin Afganistan'daki üst düzey Taleban liderleriyle doğrudan ve gizli görüşmeler yürüttüğü yazıldı. Pulitzer ödüllü gazeteci Steve Coll imzasını taşıyan makalede görüşmelerin henüz bir barış müzakeresi niteliği taşımadığı belirtiliyor. Makaleye göre Taleban liderleriyle görüşme Amerika'nın Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke'un ölmeden önceki son diplomatik başarısı.

Aralık ayında aniden yaşamını yitiren Holbrooke , Obama yönetimine Taleban ile doğrudan görüşülmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dün yaptığı bir konuşmada Taleban'ın Amerikan askerlerinin baskısından kurtulamayacağını ve örgütün bir an önce El Kaide ile bağlarını koparması gerektiğini söylemişti. Clinton, aksi takdirde Taleban'ın uluslararası toplumun düşmanı olarak ilan edileceğini belirtti.

Clinton Holbrooke'tan boşalan yere Marc Grossman'ı atadı. 2005 yılında emekliye ayrılan Grossman Amerika'nın Türkiye büyükelçisi olarak da görev yapmıştı.

XS
SM
MD
LG