Erişilebilirlik

New York Zanlısının Babası: 'Oğlum Irkçı Komplo Kurbanı'


New York’taki ABD Merkez Bankası binasını havaya uçurmayı planlamakla suçlanan Bangladeşli zanlının babası, oğlunun olayla ilgisi olmadığını savundu.

Gazi Muhammed Rezvanul Ahsan Nefis New York’ta federal mahkemeye çıkarıldı. Sanık, el Kaide’nin intihar eylemlerine benzer bir şekilde bomba yüklü bir minibüsü patlatmaya çalışmakla suçlanıyor.

Yetkililer Nafis’in bir tuzak operasyonuyla yakalandığını ve suç ortağı olmadığını bildiriyor.

Nafis’in babası Gazi Muhammed Ahsanullah oğlunun aşırı dinci olduğu iddialarını yalanladı, terör eylemine girişemeyeceğini savundu. Reuters haber ajansına konuşan baba, oğlunun ¬“ırkçı bir komploya” kurban gittiğini savunuyor.

Nafis bu sabah New York'ta federal mahkemeye çıkarıldı
Nafis bu sabah New York'ta federal mahkemeye çıkarıldı
Nafis’in babası, Bangladeş’in en büyük özel bankasının başkan yardımcısı.
New York Emniyet Müdürü Ray Kelly, Nafis’in terör eylemi düzenleme amacıyla Ocak ayında Amerika’ya ayak bastığını söyledi. Kelly, zanlının El Kaide’den etkilendiğini, Amerika’ya geldikten sonra kendisiyle işbirliği yapacak kişileri aramaya başladığını belirtti. Nafis Amerika’ya öğrenci vizesiyle gelmişti.

Olaydan önceden haberdar olan FBI ajanları, Nafis’e 20 torba sahte patlayıcı sağladı. Pazartesi günü erken saatlerde bir dükkana giderek torbalardan çıkan malzemeyle yarım tonluk bir bomba düzeneği kurdu, daha sonra da minibüsünü Merkez Bankası yanında park ederek, patlayacağını sandığı düzeneği ateşlemeye çalıştı.

Yetkililer, tüm bu eylem sırasında Nafis’in dikkatle izlendiğini, halka yönelik bir tehlike¬ ortamı bulunmadığını belirtti.

Adalet Bakanlığı, Nafis hakkında kitle imha silahı kullanma ve el Kaide’ye katkıda bulunma suçlaması yapılacağını açıkladı.

Nafis’in ayrıca eylemi düzenlemeden hemen önce kendini videoya kaydettiğini, “Zafer kazanıncaya ya da şehit oluncaya kadar durmayacaklarını” söylediği bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG