Erişilebilirlik

New York Uluslararası Otomobil Fuarı Başlıyor


New York Uluslararası Otomobil Fuarı Başlıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

Araba severler için yılın “o zamanı” geldi. Dünyanın en büyük markaları 2017 New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sergilenmeye hazır. Yeni yakıt hücresi kavramlarıyla birbirinden gelişmiş cipler, en son model spor arabalar ve neredeyse tanıtılan her araç, geliştirilirken kişisel dijital aygıtların önemi fark edilmiş olacak ki, arabalara ilk USB bağlantısı konulmaya başladıktan yaklaşık beş yıl sonra, arka koltuktaki yolcular için ikinci bir çift eklendiğini görüyoruz.

New York Uluslararası Otomobil Fuar bu yıl 117 yaşında. ABD genelinde araba satışının en az yapıldığı kent olan New York için oldukça istikrarlı bir fuar. New Yorklular kötü durumda olan sokak ve caddelerinde kullanamayacakları bu pahalı oyuncakları görmek için yine de her sene Javitz Center’a akın ediyorlar.

Bu yıl sergilenen yüzlerce yeni model arasında bir araba var ki 7’den 70’e hayranları olmaması imkansız görünüyor.

Nissan'dan Ken Paul, "Arkamda gördüğünüz araç, çok özel bir araç. Bu arabayı Disney ile beraber Star Wars’ın son filmi, Rogue One filmini tanıtımı amacıyla oluşturduk. Film bir kaç ay önce çıktı ve gişe rekorları kırdı. Biz de bu filmdeki arabaları anımsatan bir Rogue yaptık ki içinde lazer silahları, uçabilmesini sağlayan jet motor ve hatta arkada bir de droid varç. O da R2D2’nun uzaktan kuzeni! Tabii bu arabayı biz filmi çok sevdiğimiz için yaptık ve yaparken de adeta o filmde kullanılmış havasını verdik. Ama tabii bu aracı yollarda kullanmanız mümkün değil! Çok tehlikeli olurdu eğer yapsaydınız. Biz de onun yerine 5 bin adet özel yapım Rogue One ürettik. Bu araçların hepsi özel yapım, jantlarda ve koltuklarda Star Wars logosu işli, yerdeki paspaslarından içecek taşıyıcılarına kadar bu logolarıyla geliyor. Ama bence en iyi özelliği sadece bu 5 bin arabayı alan şanslı şoförlere vereceğimiz orijinal Darth Vader maskeleri. Bunları başka yerde alamazsınız, sadece arabayı alan şanslı kişilere veriliyor çünkü!” diyor.

Javitz Center’da bugün başlayacak olan fuara bir milyondan fazla izleyici katilimi bekleniyor. Fuarda kaçırılmaması gereken arabalar arasında Hyundai’nin Bentley’in baş tasarımcısı Luc Donckerwolke’i 2012 yılında transfer ettikten sonra tasarlamaya başladığı Genesis geliyor. Genesis bu yıl ilk kez dört-çeker severler için yaptığı modelle fuara katılıyor. Bunun dışında Ducatti, Maserati, Range Rover, Subaru, Volvo, Lexus Infiniti'nin QX80 Monografi, Jaguar, Audi, BMW ve tabii Mercedes’in yeni modelleri de fuarda görülmeye değer arabalardan.

Sergilenecek yaklaşık bin aracın arasında Ford’un yeni hibrit sedan polis arabası var. “Suçla savaşan” adı verilen ve ekonomik araba olarak lanse edilen bu araç hem elektrik hem de benzinle çalışıyor ve benzin tasarrufu yapmak isteyen emniyet daireleri tarafından satın alınması bekleniyor.

New York Uluslararası Otomobil Fuarı bir günde gezilemeyecek kadar büyük. Fuar bu sene 14-23 Nisan arasında yapılacak ve sabah 10’dan aksam 19’a kadar araba severleri ağırlayacak.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG