Erişilebilirlik

New York TV Dizilerinin Favori Mekanı


New York TV Dizilerinin Favori Mekanı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Amerika’nın en çok ilgi gören kenti New York’ta çekilen televizyon dizilerinin sayısı her yıl artmaya devam ediyor. Film ve dizi sektörünün kentin ekonomisine katkısıysa son 4 yılda yüzde 21 oranında tırmanış kaydederek 8,7 milyar dolara ulaştı. New York’taki stüdyo sayısının artmasıysa kentteki iş imkanlarını genişletiyor.

Steiner Stüdyoları, Amerika’nın doğu yakasındaki en geniş sinema ve televizyon yapımcılığı merkezi olarak kabul ediliyor. New York’ta çekilen 49 televizyon dizisinin çoğu Steiner’ın film setlerinde çekiliyor.

Luis Castro, New York Belediyesi’nin Medya ve Eğlence Dairesi’nde çalışıyor.

Castro, “Bu büyümeye televizyon öncülük etti. Televizyon dizilerine talep arttı. Bu da beraberinde kablolu yayınları getirdi. Ayrıca yeni dizi arayışında olan yeni dijital platformlarımız var. Bu da, yeni televizyon yapımlarının giderek çoğalması anlamına geliyor.” şeklinde konuşuyor.

Bu büyümenin önemli bir kısmının arkasında 55 yaşındaki Doug Steiner var. Steiner, şirketini kurduğunda New York’un eski tersane alanını kiralamış. Bugün 28 bin metrekarelik yapımcılık merkezine dönüşen şirket, aynı büyüklükte bir araziyi de yeni tesislerin inşaatı için kiralıyor. Steiner, kent ve eyaletten mali destek almış.

Daug Steiner, sinema ve televizyon sektöründe vergi indirimi uygulamasına öncülük ettiklerini söylüyor.

Castro, eğer şehir belediyesi mesleki eğitim programına devam ederse, bunun New York ve New York halkı için çok yararlı olacağını söylüyor.

Castro, “Bu, istihdam; New York’lular için iyi maaşlı iş imkanı anlamına geliyor. Senaryo yazarlığından, yapımcı asistanlığına, set dekoratörlüğünden, ışıkçıya kadar, New York’taki film ve dizi sektöründe inanılmaz sayıda iş imkanı var. Çünkü film ve dizilerin çoğu bu kentte çekiliyor.” şeklinde konuşuyor.

New York tersanesi, Thomas Jefferson’ın başkanlığı sırasında 1800’lerde yapılmış. Bir zamanlar Amerika’ya hizmet etmiş gemilerin inşa edildiği tersane, şimdiyse Amerikan halkını eğlendiren harika senaryolara ev sahipliği yapıyor.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG