Erişilebilirlik

New York'ta Patlama


Manhattan'da meydana gelen patlamada biri ağır 29 kişi yaralandı. New York Belediye Başkanı Bill DeBlasio, Manhattan'ın Chelsea semtinde meydana gelen olayı terör saldırısı diye nitelemekten kaçındı, ama “kasıtlı bir eylem” olduğunu açıkladı.

DeBlasio, olayın meydana geldiği Chelsea semtinde düzenlediği basın toplantısında, patlamada bilinen bir terör bağlantısı bulunmadığını söyledi.

Başkan DeBlasio, kentte mevcut bir terör tehdidi olmadığını da belirtti.

Olay yeri ve çevresindeki pek çok yol trafiğe kapatılırken, bölge sakinlerine evlerinden çıkmamaları ve pencerelerden uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. New York Emniyet , ikinci olası bir düzenek daha buldukları konusunda, Twitter üzerinden bölge sakinlerini uyardı.

CNN televizyonu şüpheli cismin fotoğrafını yayınladı. Cismin çevresine renkli kablo ve cep telefonu bantlanmış bir düdüklü tencere olduğu açıkça görülebiliyor. Üç yıl önceki Boston saldırısında da içi patlayıcı dolu bir düdüklü tencere kullanılmıştı.

23. Sokak’ın 6. ve 7. caddelerle birleştiği bölümünde yaşanan patlamada pencere camları kırılırken yüzlerce insan panik halinde kaçışmaya başladı. Patlayıcının metal bir çöp kutusu ya da konteyner içine bırakıldığı sanılıyor.



23. Sokak’ta otobüs ve metro seferleri durdurulurken, polis Manhattan adasının orta kesimlerinde tüm caddeleri trafiğe kapattı. Bölgeye yüzlerce polis ve itfaiyeci sevk edildi.

Polis ayrıca patlamanın video görüntüsünün güvenlik kameralarınca kaydedildiğini bildirdi ancak içerik hakkında bilgi vermeyi reddetti. Patlamayı kaydeden diğer güvenlik kameralarından çıkan görüntülerse birer birer medya organlarında yayınlanmaya başladı.

Önceki yıllarda eşcinsellerin yoğun olduğu, şimdiyse yüksek gelirli kesimin tercih etmesinden dolayı New York’un en pahalı semtlerinden biri haline gelen Chelsea, Birleşmiş Milletler’e ve New York’un en popüler yerlerinden Times Meydanı’na çok yakın. Semt aynı zamanda Wall Street’ten ve eski Dünya Ticaret Merkezi binalarının bulunduğu alanın birkaç kilometre kuzeyinde bulunuyor.

Akşam yerel saatle 20.30’da yaşanan patlama yüzlerce metre öteden duyuldu, kargaşa ve paniğe yol açtı. Polis patlamanın olduğu metal konteynerin çevresini kordona alırken, helikopterler bölgeyi taramaya devam ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG