Erişilebilirlik

New York'ta Güvenlik En Üst Seviyede


New York'ta Güvenlik En Üst Seviyede
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

New York, hem haftasonu, hem de Pazartesi günü, her zamankinden farklıydı.

Kent sakinleri, haftasonu 29 kişinin yaralandığı saldırıların faili 28 yaşındaki zanlı Ahmet Han Rahami’nin arandığı yönündeki acil durum uyarısını sabah 8’de aldı. Zanlı, saatler sonra yakalandı.

James O’Neill, ülkedeki en büyük şehir polis teşkilatına yeni atanan emniyet müdürü olarak, 195 ülke liderini ağırlayan BM Genel Kurulu öncesi aktif bir terör hücresinden bağımsız görünen ve kente büyük korku salan patlamalarla başa çıkmak gibi tarihi bir görevle karşı karşıya kaldı.

New York Valisi Andrew Cuomo 1000 ek eyalet polisi ve ulusal muhafız görevlendirirken, Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York sakinlerine yoğun bir polis varlığı görmeye devam edeceklerini söyledi ve tetikte olmalarını istedi.

Bütün büyük ulaşım hatlarında silahlı birliklerin, bomba uzmanı köpeklerin bulunduğu kentte güvenlik en alarm düzeyinde. Ancak New Yorklular, kendilerini güvende hissetme konusunda bölünmüş durumda.

Bazıları New York'un artık güvenli olmadığını düşünürken, bazıları ise kent sakinlerinin oluşturduğu dayanışmanın, kenti daha güvenli hale getirdiğine inanıyor.

New Yorklular, kentin terörle mücadele güçlerinin dünyadaki en gelişmiş ve ileri birliklerden biri olduğu konusunda görüşbirliği içinde. Korkuya teslim olup olmamak New Yorklular’ın elinde.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG