Erişilebilirlik

New York Polisi 'Times Meydanı Bombacısı'nı Arıyor


New York polisi, Times Meydanı’ndaki bombalı araç eylemini Pakistan’daki Taleban örgütünün üstlenmesine rağmen ellerinde bu yönde kanıt bulunmadığını bildirdi.

Bir basın toplantısı düzenleyen New York emniyet müdürü hem arabanın, hem de içinde bırakılan yanıcı maddelerin incelendiğini açıkladı. Emniyet müdürü, bir şüphelinin belirlendiğini, ama kendisiyle temas olmadığını da sözlerine ekledi.

Yetkililer, alandaki güvenlik kameralarının kayıtlarını ve diğer izleri inceliyor. Meydandaki bir seyyar satıcının dün gece şüpheli bir aracı ihbar etmesinin ardından polis alandaki çok sayıda turist ve tiyatro izleyicisini tahliye etmişti.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Times Meydanı’nda bırakılan Nissan Pathfinder’ın içinde üç LPG tüpü, havai fişek, iki benzin bidonu, iki saat ve pillerin bulunduğunu söyledi. Polis ateşleyicinin faaliyete geçtiğini ancak patlamadan bozulduğunu kaydetti.

Times Meydanı olayın ardından Pazar sabahı yeniden turistlere açıldı.

New York’un en ünlü bölgelerinden biri olan Times Meydanı’nda çok sayıda tiyatro ve restoran bulunuyor. Meydanı her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG