Erişilebilirlik

New York Borsası'nda Twitter Hisselerine Büyük İlgi


New York Borsası'nda Twitter Hisselerine Büyük İlgi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Facebook’tan sonra sosyal medyanın bir diğer önemli ismi Twitter da halka açıldı. Twitter bugünden itibaren New York Borsası’nda işlem görmeye başladı

Twitter hissesine sahip olmak isteyenlerin ilgisi , satışlar öncesinde, hisse fiyatlarının %25 artmasına neden oldu. Ancak bazı uzmanlar Twitter’a temkinli yaklaşılmasını tavsiye ediyor.

Facebook’tan sonra Twitter da halka açıldı. İlk elde, 80 milyon adet hisse satılması planlandı.

Skype üzerinden konuşan New York Stern İşletme Fakültesi’nden Profesör Aswath Damodaran, Twitter hisselerinin fiyatının yüksek olduğu görüşünde: “Hisse senetlerinin fiyatı Facebook ve Linkedin temel alınarak belirlendi. Twitter’in asıl değerine bakılmadı. Firmaların değeri, elde ettiği gelirler, kar marjı ve kar oranlarına bakılarak hesaplanır.”

Damodaran, hisseleri alanların zarar etmeyeceğini söylerken, borsayı yakından takip etmeyen yatırımcılara “Twitter’dan uzak durun” diyor.

Profesör Aswath Damodaran: “Ben olsam biraz beklerdim. Bir şirket halka açıldığında ilk birkaç yıl çok dalgalanma yaşar, fiyatı kestirmek zor olur.”

Twitter hala nasıl kara geçebileceğini kanıtlamadı. Piyasa uzmanı Nate Elliott “Kullanıcı sayısı yüksek olsa da Twitter hala diğer sosyal paylaşım sitelerinin gerisinde” diyor.

Nate Elliott: “Bizim araştırmalarımıza göre her dört online kullanıcıdan sadece biri Twitter’i ziyaret ediyor. Bu kötü bir rakam değil, ama Facebook’un iddia ettiği rakamlardan çok düşük.”

Twitter’i asıl bekleyen zorluk, dünyadaki 230 milyon kullanıcısını rahatsız etmeden reklam gelirlerini yükseltmenin yolunu bulmak.

Twitter’ın bunu başarıp-başaramayacağını zaman gösterecek.

Geçen yıl halka açılan Facebook’un hisseleri, ilk dört ayda, %50 değer kaybetmişti. Ancak bugünlerde, hisseler, ilk fiyatlarının %30 üzerinden işlem görüyor. Uzmanlar Twitter’ın da aynı süreci yaşayacağı görüşünde. Bu yüzden uzmanlar bekle-gör stratejisi öneriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG