Erişilebilirlik

New York Belediye Başkanı Bloomberg’ün Oyu Obama’ya


Amerika’da 6 Kasım seçimleri öncesinde Sandy Kasırgası nedeniyle kısa bir ara verilen kampanya çalışmaları dünden itibaren tüm hızıyla yeniden başladı.

Kasırga nedeniyle kampanyasını askıya alan Başkan Obama, kasırgadan etkilenen New Jersey eyaletinde incelemelerde bulunduktan sonra kampanya gezilerine yeniden başladı.

Obama son olarak kilit eyaletlerden biri olan Colorado’da seçmenlere hitap etti. Amerika’nın ulus olarak hep birlikte zorluklardan geçtiğini ve hep birlikte başarıya ulaştığını söyleyen Obama, başkan olarak zor kararlar almaktan çekinmediğini hatırlattı. Bu kararlar arasında mali kriz döneminde zorluk çeken otomobil sektörünü kurtarma planını saydı.

Başkan Obama’nın Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney de dün Virginia eyaletindeydi. Romney, Obama döneminde orta sınıfın mali açıdan büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Romney, geçen dört yılda, orta sınıfın gelirlerinin azaldığını, buna karşın hayatın her gün pahalılaştığını da belirtti.

Bu arada dün, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg seçim yarışında Başkan Barack Obama’yı desteklediğini açıkladı. Geçmişte Cumhuriyetçi olan ancak daha sonra bağımsız bir politikacı olan Bloomberg, Başkan Barack Obama’yı özellikle fabrika ve otomobillerden çıkan zehirli gazların azaltılması yönündeki çalışmaları nedeniyle desteklediğini belirtti.

Birçok biliminsanı, karbon emisyonlarının küresel ısınmayı, küresel ısınmanın da Sandy Kasırgası gibi anormal hava koşullarını tetiklediğini söylüyor.

Başkan Barack Obama da New York Belediye Başkanı Bloomberg’in kendisine destek vermesinden büyük gurur duyduğunu söyledi. Obama, Bloomberg’le her konuda aynı görüşleri paylaşmasalar da, eğitim, göçmenlik reformu ve küresel ısınma alanlarında hemfikir olduklarını söyledi.

Bloomberg, Amerika’nın en büyük kentinin belediye başkanı. Kent, Sandy Kasırgası’nda büyük maddi hasara uğradı.

Seçimlere çok az bir zaman kala, yapılan kamuoyu yoklamaları iki adayın başa baş gittiğini gösteriyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG