Erişilebilirlik

2016’da New York’a 60 Milyon Turist Gelecek


New York’u 2016 yılında ziyaret etmesi beklenen turist sayısının 60 milyon kişiye yaklaşacağı bildirildi.

New York’un tanıtımı ve turizminin gelişmesinden sorumlu resmi kuruluş ‘NYC & Company’ tarafından açıklanan kentin turizmiyle ilgili son verilere göre, 2016 yılında New York’u 59,7 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

‘NYC & Company’tarafından yapılan açıklamada, New York’uziyaret edecek hem yerli, hem de yabancı turist sayısında ciddi bir artış kaydedildiği vurgulandı.

New York’a geçen yıl 58,3 milyon turistin geldiği, bunlardan 46 milyonunun yerli turist, 12,3 milyon kişinin de yabancı turist olduğu belirtildi.

New York’a en fazla yabancı turistin İngiltere, Kanada ve Brezilya’dan geldiği, Çinlilerin dördüncü sırada yer aldığı açıklandı. ​

2016 New York Turizm Basın Toplantısı
2016 New York Turizm Basın Toplantısı



2016’da 59,7 milyon turist

‘NYC & Company’ Başkanı ve CEO’su Fred Dixon, New York’ta turizmin kentin beş ayrı bölgesine yayıldığını, tam yedi yıldır kente gelen turist sayısının bir önceki yıla göre artıp, her yıl kenti ziyaret eden turist sayısında yeni bir rekorun kırıldığını söyledi.

Dixon, New York’u ziyaret eden turist sayısının 2016 yılında 59,7 milyon kişiye ulaşmasını bekledikleri söyledi. Dixon, bu sayının 47 milyonunun yerli turist, 12,7 milyonunun da diğer ülkelerden gelecek turistler olduğu söyledi.

2016 yılı ABD’de Çinli turistlerin yılı olacak’

Birçok ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara ve yaşanan karışıklıklara rağmen New York’un uluslararası ziyaretçilerinin azalmadığını vurgulayan Dixon, Çin’de yavaşlayan ekonomi ve Amerikan dolarının yükselmesiyle yabancıların alım gücünün düşmesine rağmen, New York’ta turist sayısının azalmadığına işaret etti.

Dixon, ”Bu yıl New York’ta Çinli turist sayısında patlama yaşanacak. New York’a 920 bin Çinli turistin gelmesini bekliyoruz. 2016 yılı ABD – Çin turizm yılı olacak. 2015 yılında gelen Çinli turist sayısı 850 bin kişiydi bu yıl yüzde 8,2 artış gösterdi. 2018 yılında da New York’a gelen Çinli turist sayısının bir milyon kişiyi aşacağını tahmin ediyoruz”​



133 bin yatak kapasitesine ulaşacak

‘NYC & Company’ tarafından açıklanan verilere göre, New York’ta halen 107 bin kişilik yatak sayısının, 2019 yılında 133 bin yatak kapasitesine ulaşacağı belirtildi.

Kentte şehir içi ulaşımda New York metrosunun geçen hafta ‘Dünya Ticaret Merkezinde’ hizmete giren ‘Oculus’, 34. caddede açılan ‘Hudson Yards’ ve 2016 yılının Aralık ayında hizmete girmesi beklenen ‘İkinci Cadde’ metro terminalleriyle kent içi ulaşımın daha da kolaylaşacağı kaydedildi.

Beş bin akıllı kabin hizmet verecek

Kentte yaşayan ve ziyaret eden turistlere en iyi hizmeti vereceklerini belirten yetkililer, Temmuz ayına kadar New York’ta tamamen ücretsiz olacak telefon, hızlı kablosuz internet, internet bağlantılı bilgisayar ve cep telefonu şarj cihazlarının bulunduğu akıllı kabinlerden 500’ünün hizmete gireceğini açıkladılar. 2019 yılının ortalarına kadar da 4 bin 500 yeni akıllı kabinin daha devreye girmesiyle kentin teknoloji alanında büyük bir aşama kaydedeceğini ve bu akıllı kabinlerin verecekleri ücretsiz hizmetle New York’a gelen turistlere önemli bir kolaylık getireceğini belirttiler.

De Blasio New Yorklulara teşekkür etti

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da New York’u ziyaret etmesi beklenen 59,7 milyon turistin kentlerine gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti.

Başkan de Blasio, kenti 2016 yılında ziyaret edecek tahmini turist sayısı ile ilgili açıklanan verilerle ilgili, ”Sürpriz değil, ancak hala çok heyecan verici. Açıklanan yeni tahminlere göre New York’ u ziyaret eden turist sayısında yeni bir rekor kırılmış olacak. Kentimizin dünyanın ilgi odağı olmasının sürekliliğini sağlayan tüm New Yorklulara, iş sahiplerine ve sanatçılara teşekkür ediyorum” dedi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG