Erişilebilirlik

Netanyahu Türk Liderlerle Görüşmeye Hazır


İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Türk hükümetiyle görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Netanyahu, CNN Televizyonunda Larry King’in sorularını yanıtlarken yardım konvoyuna yapılan baskında 9 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından üzüntü duyduklarını belirtti “Ancak askerlerimiz kendilerini savundukları için özür dilemeyeceğiz” dedi.

Mavi Marmara gemisinin İstanbul’da diğer gemilerden farklı bir limandan hareket ettiğini ve içindeki yolcuların güvenlik kontrolünden geçmediğini savunan Netanyahu ‘Bu gemideki yolcuların kendi iletişim araçları ve çelik boruları vardı. Sizin askerlerinize saldırsalar Amerika nasıl yanıt verirdi?’ diye konuştu.

Netanyahu ‘Türkiye gibi dost kalmanız gereken bir ülkeyle ilişkileri nasıl düzelteceksiniz?’ sorusuna verdiği yanıtta ise ‘Türkiye ile İsrail’in önemli bir ilişkisi vardı. Türkiye Orta Doğu’da önemli bir ülke. Bence İsrail-Türkiye ilişkilerini bozan, Türkiye’nin Batı’dan uzaklaşmaya başlaması oldu. İsrail ile meydana gelen olumsuz gelişmeler Türkiye’nin yeni dış politikasının bir sonucu, bu politikanın sebebi değil’ görüşünü savundu.

Bütün bunlara rağmen iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmek ve normale döndürmek için her fırsatı kullanacağını belirten Netanyahu, örnek olarak geçen hafta ‘İsrailli bakan Benjamin Ben Eliezer ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu arasında bir görüşme yapılmasını onaylamasını' gösterdi ve iki bakanın Zürih havaalanında görüştüklerini söyledi. ‘Bu görüşmeden olumlu bir sonuç çıktığını söyleyemem” diyen Netanyahu bölgede barış ve komşularıyla iyi ilişkiler sağlamak için heryola başvurmakta kararlı olduğunu söyledi. İsrail Başbakanı ‘şu anda başarılı olamasak da çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.

XS
SM
MD
LG