Erişilebilirlik

Netanyahu: "Barış İçin Ödüne Hazırım"


Netanyahu: "Barış İçin Ödüne Hazırım"
Netanyahu: "Barış İçin Ödüne Hazırım"

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerikan Kongresinin ortak oturumunda yaptığı konuşmada Filistinlilerle barış yapmak için ödün vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Netanyanu, bu ödünler arasında Yahudiler için kutsal bazı toprakların Filistinlilere verilmesinin bulunduğunu da söyledi. İsrail başbakanı toprak ödünü vermekle birlikte tümüyle 1967 sınırlarına dönülmeyeceğini tekrarladı.

Netanyahu barış görüşmelerinin başlaması için Filistin lideri Mahmut Abbas’ı Hamas ile anlaşmasını bozmaya çağırdı ve BM’den bağımsızlık kararı çıkartma girişiminden vazgeçmesini istedi.

İsrail başbakanı konuşmasında iki müttefik ülke arasındaki güçlü bağları vurguladı.

İsrail’in, Amerika’nın sarsılmaz müttefiği olduğunu belirten Netanyahu iki ülkenin demokrasiyi savunma, barışı ilerletme ve terörle mücadele işbirliği yaptıklarını söyledi.

Netanyahu, halkların zorba yönetimlere karşı özgürlük talebiyle ayaklandığı Orta Doğu’nun tarihi yolkavşağına geldiğini belirtti.

Nükleer silaha sahip bir İran’ın yaratacağı tehlikelere dikkat çeken Netanyahu, nüklee terörizm kabusunun tüm dünya için açık ve kaçınılmaz bir tehdit oluşturacağı uyarısında bulundu.

Netanyahu konuşmasına başlarken dinleyici locasından bir kişi bağırarak müdahele etti. Ancak Netanyahu müdaheleyi memnulukla karşıladı, bu tür şeylerin ancak demokrasilerde mümkün olduğunu hatırlattı.


XS
SM
MD
LG