Erişilebilirlik

Netanyahu İran için 'Kırmızı Çizgi' İstedi


İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu dünyayı İran’ın nükleer programı konusunda “açık bir kırmızı çizgi” çekmeye çağırarak bunun savaşı önleyecek tek yol olduğunu söyledi.

Netanyahu BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada bir nükleer bomba üretme şeması göstererek kırmızı çizginin İran yeterince uranyum zenginleştirmeden birkaç ay önce çekilmesi gerektiğini vurguladı.
İsrail başbakanı uranyum zenginleştirme tesislerinin çalışmasına izin verilirse İran’ın bu noktaya gelecek yaz Ağustos’ta ulaşabileceğini de savundu
Kırmızı çizgi çekilirse İran’ın geri adım atacağını savunan Netanyahu, bu şekilde diplomasi ve yaptırımların sonuç vermesi için daha fazla zaman kazanılacağını söyledi.

Netanyahu’dan önce genel kurulda konuşan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, İsrail’i Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yerleşim birimleri inşa etmeyi sürdürdüğü için eleştirdi.
Tüm güçlüklere rağmen hala barış sürecini canlandırma olasılığı bulunduğunu vurgulayan Abbas, BM Genel Kurulundan Filistine gözlemci üye statüsü verilmesini de istedi.

Abbas, geçen yılki konuşmasında Filistin’e tam üyelik verilmesi talebinde bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG