Erişilebilirlik

Netanyahu: 'Filistinlilerle Barış Anlaşması Zor, Ama Mümkün'


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın ilk kez Cuma günü açıkladığı doğrudan görüşmeler gelecek aybaşında Washington’da yeniden başlayacak
Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın ilk kez Cuma günü açıkladığı doğrudan görüşmeler gelecek aybaşında Washington’da yeniden başlayacak

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrailliler’le Filistinliler’in Ortadoğu barışından kuşku duyanları sürprize uğratıp tarihi bir anlaşmaya varabileceğini söyledi.

Netanyahu bakanlar kurulu toplantısında Filistinliler’le yapılması planlanan doğrudan görüşmeleri gündeme getirdi. Taraflar 20 aydan sonra ilk kez doğrudan görüşmelere razı oluyor.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın ilk kez Cuma günü açıkladığı doğrudan görüşmeler gelecek aybaşında Washington’da yeniden başlayacak.

İsrail Başbakanı, Filistinlilerle bir barış anlaşmasını güvenceye almanın “zor, ama mümkün” olduğunu söyledi. İsrail Filistinlilerden hem güvenlik garantisi, hem de devlet olarak varlığını tanımasını istiyor.

Filistinliler ise İsrail’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yerleşim inşaatlarını sürdürmesi durumunda doğrudan görüşmelerden çekilmekle tehdit ediyor. Filistin tarafları Doğu Kudüs’ün yeni kurulacak devletlerinin başkenti olmasını istiyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon da, doğrudan görüşmelerin başlamasını “ziyan edilmemesi gereken bir fırsat” olarak değerlendirdi.

XS
SM
MD
LG