Erişilebilirlik

Netanyahu Amerika'ya Geliyor


Netanyahu Amerika'ya Geliyor
Netanyahu Amerika'ya Geliyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun gelecek ay Amerika’yı ziyaret edeceği açıklandı.

Ziyaret, İsrail’in İran’a askeri saldırıda bulunabileceği yolunda haberlerin çıktığı bir sıraya rastlıyor.

Netanyahu’nun bürosundan yapılan açıklamada İsrail başbakanının 4 Mart’ta başlayan AIPAC(Amerikan—İsrail Halkla İlişkiler komitesi) adlı İsrail lobi kuruluşunun yıllık toplantısında konuşma yapmak için Washington’a gideceği belirtildi.

İsrailli yetkililer, Netanyahu’nun ziyareti sırasında Başkan Barack Obama ile görüşeceğini bildiriyor. Beyaz Saray görüşme haberini doğrulamadı.

İki lider en son Eylül ayında BM Genel Kurul toplantıları sırasında görüşmüştü.

O tarihten beri Amerikalı yetkililer, İsrail’den İran’ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için ABD ve Avrupa Birliği yaptırımlarına daha çok zaman tanımasını istiyor. İran nükleer programının barışçı olduğunu savunuyor.

İsrailli yetkililer, son haftalarda İran’ın nükleer programının yakında çok ileri bir aşamaya ulaşabileceği ve bir saldırı için çok geç olacağını önesüren açıklamalar yaptı. Yetkililer, uluslararası yaptırımlar İran’ın nükleer alanda ilerlemesini durdurmazsa İsrail’in saldırabileceği uyarısında bulundu.

Obama yönetimi, Tahran’ın görünürde nükleer silah üretme kararı vermediğini ancak böyle bir karara karşı askeri müdahele seçeneğini masada tuttuğunu bildiriyor.

XS
SM
MD
LG