Erişilebilirlik

Nepal Depreminde Ölü Sayısı 2 Bini Geçti


7,8 şiddetindeki deprem, dünyanın en yüksek dağı olan Everest Tepesi’nde de çığ faciasına yol açarken en az 17 dağcı öldü ve kampları kar altında kaldı. Depremin merkez üssünün Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısında yeraltında olduğu bildiriliyor

Nepal’de meydana gelen şiddetli deprem ve onu izleyen çok sayıda artçı sarsıntı, başkent Katmandu’yu yerle bir ederken 2 bin 200’den fazla kişinin ölümüne yol açtı.

7,8 şiddetindeki deprem, dünyanın en yüksek dağı olan Everest Tepesi’nde de çığ faciasına yol açtı .En az 17 dağcı ölürken çok sayıda dağcı da yaralandı ve kampları kar altına gömüldü.

Cumartesi öğle saatlerinden önce meydana gelen büyük depremi aralarında 6,7 şiddetinde ayrı bir depremin de bulunduğu çok sayıda artçı sarsıntı izledi.

Depremin merkez üssünün Katmandu’nun 80 kilometre kuzeybatısında, yüzeyin 15 kilometre altında olduğu bildiriliyor. Deprem tarihi kentin coğrafi yapısını değiştirdi, kentteki tarihi yapılarsa yerle bir oldu. Çok sayıda kişi deprem sırasında kendilerini dışarıya attı.

Ülkede kurtarma çalışmaları derhal başlatılırken, Nepal’in komşuları Hindistan ve Pakistan da yardım gönderiyor. Katmandu Havaalanı uçuş trafiğine kapatılırken, neredeyse ülkedeki tüm iletişim hatlarının depremde zarar gördüğü haberleri geliyor.

Bu arada Hindistan, Bangladeş ve Butan’da da hissedilen depremde en az 34 kişinin öldüğü bildiriliyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG