Erişilebilirlik

Nepal 7,3’le Bir Kez Daha Sarsıldı


Nepal, üç hafta önce 8 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından bir kez daha şiddetli bir depremle sarsıldı. İlk belirlemelere göre en az 24 kişi öldü, binden fazla kişi de yaralandı

Nepal, üç hafta önce 8 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından bir kez daha şiddetli bir depremle sarsıldı.

Salı günü öğleden sonra meydana gelen ve 7,3 büyüklüğünde olduğu kaydedilen depremde ilk belirlemelere göre en az 24 kişinin öldüğü bin kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Ülkenin doğusunda, başkent Katmandu’ya 80 kilometre uzaklıkta meydana gelen depremden bir saat sonra, en güçlüsü 6,3 büyüklüğünde altı güçlü artçı sarsıntılar daha yaşandı.

Depreme, 3 hafta önce Nepal’i vuran ölümcül deprem sonrası bölgeye giden yardım göverlileri de yaşadı. UNICEF’ten Rose Foley, yardım görevlilerin masa altını sığınak yaparak sarsıntının geçmesini bekledikleri, daha sonra güçlükle dışarı çıkabildiklerini anlattı.

Yeni depremin, 25 Nisan’da yaşanan büyük depremin merkezinin yaklaşık 100 kilometre uzağında meydana geldiği bildiriliyor. İlk depremde en az 8 bin kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz kalmıştı.

Nepal Hükümeti ve yardım organizasyonları, depremin ardından sık sık yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle depremzedelere gıda su ve kalacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşamıştı. Kötü hava koşulları ve Himalaya bölgesindeki dağınık yerleşim yerleri de yardım çalışmalarını sekteye uğrattı.

Birleşmiş Milletler Nepal’e yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan 415 milyon Dolar’ın sadece 22 milyon dolarının toplanabildiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG