Erişilebilirlik

NATO: ‘Türkiye Değerli Bir Müttefik’


NATO, Türkiye’ye olan desteğini yineleyerek, Türkiye’nin değerli bir müttefik olduğunu belirtti.

NATO sözcüsü Oana Lungescu, “Türkiye değerli bir müttefik, NATO’nun ortak çabalarına önemli katkılar yapıyor. Türkiye, her türlü güvenlik ile ilgili zorlukta, ittifakın ortaklaşa aldığı karar mekanizmasının önemli bir parçası” dedi.

Lungescu bu açıklamayı, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve Türkiye’nin NATO üyeliğiyle ilgili basında çıkan spekülatif haberler üzerine yaptı. Lungescu, “Türkiye, NATO’ya ve desteğine güvenebilir” dedi.

NATO, bu açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg’daki görüşmesinden bir gün sonra yaptı.

Türkiye, NATO içindeki en büyük ikinci askeri güç.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ve Avrupa Birliği’ni darbe teşebbüsünden sonra yeterince destek vermemekle eleştiriyor.

Lungescu ise NATO’nun desteğinde bir sorun olmadığı konusunda Cumhurbaşkanı’na güvence veriyor. Lungescu, “NATO Genel Sekreteri, Türk Dışişleri Bakanı ile darbe teşebbüsünün yaşandığı gece konuştu ve daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşarak güçlü bir şekilde darbe teşebbüsünü kınadı. Sekreter, Türkiye’nin demokratik kuruluşlarına desteğini yineledi, seçilmiş hükümete desteğini ve Türk halkının cesaretine saygısını açıkladı” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG