Erişilebilirlik

Libya'lı Muhaliflere 1 Milyar Dolar Yardım Sözü


ABD Dışişleri Bakanı Clinton dördüncü toplantının Türkiye'de yapılacağını açıkladı
ABD Dışişleri Bakanı Clinton dördüncü toplantının Türkiye'de yapılacağını açıkladı

Libya’daki muhalefet konseyi ve savaştan zarar gören Libya halkı için1 milyar doları aşkın uluslararası yardım kararı alındı.

Yardım kararı , Libya Temas grubunun Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki üçüncü toplantısında açıklandı.

İtalya eski sömürgesindeki rejim değişikliği için 600 milyon, Kuveyt ise 180 milyon dolar tutarında yardım sözü verdi. Fransa 240 milyon dolarlık yardım yapacağını açıkladı. Türkiye ve Katar da yardım sözüverdi.

Libyalı sivillere insani yardımı 26,5 milyon dolar artıracağını açıklayan Amerika, daha önce, Kaddafi’nin dondurulmuş banka hesaplarının bir bölümünün isyancılara devredileceğini duyurmuştu.

Trabslusgarp hükümetinin Amerikan bankalarında 30 milyar doları bulunuyor. Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, konferansta yaptığı konuşmada, Albay Muammer Kaddafi’nin günlerinin sayılı olduğunu ileri sürdü.

Libya Temas Grubunun toplantısında 2O’yi aşkın ülke ile Arap Birliği, Körfez İşbirliği Konseyi ve BM gibi kuruluşlar katıldı. Clinton, dördüncü toplantının Temmuz’da Türkiye’de yapılacağını açıkladı.

Bu arada NATO uçakları Trablusgarp’ta Albay Muammer Kaddafi’nin kaldığı sanılan tesisleri tekrar bombaladı.

Kaddafi hükümeti 60 bombanın atıldığı hava saldırılarında 31 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını ileri sürdü.

XS
SM
MD
LG