Erişilebilirlik

NATO Libya İçin Kararlı


NATO Libya İçin Kararlı
NATO Libya İçin Kararlı

NATO, Libya’da askeri operasyonu sürdürmeye kararlı olduğunu ve Kaddafi’siz bir Libya için hazırlandığını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Brüksel’de düzenlenen savunma bakanları toplantısından sonra yaptığı açıklamada Kaddafi’nin gitmesinin artık soru olmaktan çıktığını sadece zaman meselesi olduğunu belirtti.

NATO bildirisinde ittifakın Libya’daki askeri operasyonu sürdürmek için gerekli her yola başvurma ve azami esnekliği göstermede kararlı olduğu vurgulandı.

Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, üye ülkelerden operasyona daha fazla katkı bulunmalarını istemişti. NATO’nun dün Trablusgarp’a yaptığı hava saldırılarının Kaddafi’nin karargâhını kullanılamaz hale getirdiği öğrenildi. Hükümet sözcüsü, NATO savaş uçaklarının başkente 60 sorti yaptığını, en az 32 kişinin öldüğünü ileri sürdü. Sözcü, Kaddafi’nin bir oğluyla torunlarından üçünün öldüğü de iddia etti.

Kaddafi ise savaşa devam edeceğini açıkladı. Kaddafi, devlet televizyonundan yayınlanan ses bandında, Libyalıların asla teslim olmayacağını ve ülkelerini terk etmeyeceğini söyledi.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, isyancılara yardım konusunu görüşmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyor. Bakan, burada Türkiye’nin de üye olduğu Libya Temas Grubu’nun toplantısına katılacak.

XS
SM
MD
LG