Erişilebilirlik

NATO:Rusya'dan Doğu Ukrayna'ya Silah Akıyor


Presas de elefantes incineradas no Parque Nacional de Nairobi, no Quénia.
Presas de elefantes incineradas no Parque Nacional de Nairobi, no Quénia.

NATO başkomutanı Orgeneral Breedlove Ukrayna'nın doğusuna silah sevkinin artmasından kaygı duyduğunu belirtirken en az 250-300 Rus askerinin ülke içinde isyancılara yardım ettiğini açıkladı

NATO başkomutanı Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı isyancılara silah ve askeri malzeme akışından kaygı duyduğunu belirtirken Avrupalı gözlemciler Salı günü Donetsk kenti yakınlarında yeni bir askeri konvoy daha gördüklerini bildiriyor.

Amerikalı Hava Orgenerali Philip Breedlove Napoli’deki NATO hava üssünde gazetecilere yaptığı açıklamada en az 250-300 Rus askerinin doğu Ukrayna içinde isyancılara yardım ettiğini belirtti. NATO komutanı ayrıca sekiz Rus taburunun Ukrayna sınırında beklediğini ve Moskova’nın Mart’ta ilhak ettiği Kırım’a nükleer silah kullanabilen kuvvetler sevkettiğini söyledi.

Ukrayna’nın doğusunda şiddetlenen çatışmalar ve bölgede ilerleyen ağır silah yüklü konvoylar hükümet ile Rusya yanlısı isyancılar arasında iki ay önce varılan ateşkesin bozulma tehlikesini arttırdı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü(AGİT) dönem başkanı İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter şiddetin tırmansından büyük kaygı duyduğunu belirterek tüm tarafları ateşkesi korumaya ve savaşı yeniden başlatacak eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

İti taraf da birbirlerini sivil halkın yaşadığı bölgeleri bombalamakla suçluyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG