Erişilebilirlik

NATO Genel Sekreteri Türkiye’ye Gidiyor


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 8-9 Eylül tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ilk saatlerine Türkiye hükümetinin yanında olduğunu açıklayan Stoltenberg, iki gün sürecek Ankara temasları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la görüşecek.

Genel Sekreter Stoltenberg'in, 15 Temmuz gecesi darbecilerin saldırısına uğrayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etmesi de bekleniyor.

Dışişleri kaynaklarına göre, görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ/PDY tehdidi, bölgesel gelişmeler ve NATO Varşova Zirvesi'nin sonuçları hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Görüşmede IŞİD’le mücadele konusunun da masaya yatırılması bekleniyor.

Stoltenberg, darbe sonrasında Türkiye’nin NATO üyesi kalması önemli demişti

Darbeci askerlerin İncirlik Üssü’nden ikmal yaptığı ortaya çıkınca Türkiye’de bazı çevreler darbe girişimiyle NATO’yu ilişkilendirmeye çalışsa da Stoltenberg, hükümete ilk destek veren isim olmuştu.

15 Temmuz Darbe Girişimi’ni daha yapıldığı gün kınayan NATO Genel Sekreteri, ertesi gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonla görüşmüş halkın demokrasiye bağlılığını övmüş ve Türkiye desteğini dile getirmişti.

Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin geniş ve profesyonel bir ordusu var. Güçlü ve sadık bir NATO müttefiki olarak kalacaklarından eminim. Türkiye'nin NATO müttefiki olarak kalması hepimiz için önemli,” demişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG