Erişilebilirlik

Müslüman Amerikalılar'dan Yardım


California’nın San Bernardino kasabasında geçen hafta yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için Müslüman Amerikalılar tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan para 175 bin doları geçti.

Amerika’daki ve dünya çapındaki Müslümanlar'a yardım için kurulan bir internet sitesi aracılığıyla toplanan yardımlara, San Bernardinolu bir Müslüman olan Nörolog Faysal Gazi öncülük etti.

‘Müslümanlar San Bernardino İçin Birleşiyor’ adlı kampanya sadece saldırının yaşandığı bölgedeki Müslümanlar arasında para toplamak için başlatılmıştı ancak zamanla Müslüman Amerikalılar'ın yaptığı cömert yardımlarla kısa sürede hedeflenen rakama ulaştı.

Kampanya direktörü Tarık El Mesidi, toplanan yardımların bir diğer amacının da Müslüman Amerikalılar'ın, toplumun aktif birer katılımcıları olduğunu kamuoyuna göstermek olduğunu vurguladı.

California’nın San Bernardino kasabasındaki bir etkinlik sırasında Amerika doğumlu Müslüman Syed Rizwan Faruk ile Pakistan doğumlu karısı Taşvin Malik kalabalığa ateş açmış, saldırıda 14 kişi ölmüş, 21 kişi yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG