Erişilebilirlik

Mursi Yandaşları Adeviye'den Ayrılmıyor


Adeviye Meydanı'nda Mursi maskeleri takan Mısırlılar
Adeviye Meydanı'nda Mursi maskeleri takan Mısırlılar
Mısır’da Muhammet Mursi yanlıları, devrik cumhurbaşkanı göreve iade edilinceye kadar Kahire’nin Adeviye Meydanı’nda gösterilerini sürdürmeye etmeye kararlı.

Müslüman Kardeşler destekçileri geçen hafta Mursi’nin bir askeri darbe sonucu devrilmesinden bu yana aynı meydanda gösterilerine devam ediyor. Örgüt Pazartesi günü de gösteri çağrısında bulundu.

Mursi yanlıları cuma günü büyük bir gösteri düzenlemişti. Göstericiler eski Anayasa Mahkemesi başkanı Adli Mansur’un geçici devlet başkanlığına atanmasının meşru olmadığını savunuyor. Göstericiler oruçlu halde tüm gün aşırı sıcaklara karşı meydanda bekledi ve oruçlarını aynı meydanda açtı.

Mursi karşıtlarıysa gösterilerini her zamanki gibi Tahrir Meydanı’nda sürdürdü ve hafta başında yaşanan şiddet olaylarından Müslüman Kardeşler’i suçladı. Mursi karşıtları da Tahrir’de kendi iftarlarını düzenledi. İki kesimin de cuma günkü gösterileri olaysız geçti.

Amerika Mısır’daki müdahaleyi resmen darbe diye nitelemiyor, ancak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki ev hapsinde tutulan Mursi’nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG