Erişilebilirlik

Mursi: 'Göreve Dönünceye Kadar Huzur Yok'


Kahire'de Mursi'nin yarglanmasını televizyonda seyreden Mısırlılar.
Kahire'de Mursi'nin yarglanmasını televizyonda seyreden Mısırlılar.
Mısır’da askeri darbe sonucu devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi, görevine iade edilmediği ve sorumluları cezalandırılmadığı sürece barış, huzur ve istikrarın sağlanamayacağını önesürdü.

Geçtiğimiz Aralık’ta Başkanlık Sarayı’nın önünde meydana gelen olaylarda halkı çatışmaya ve cinayete sevk etmek suçlarından yargılanan Mursi, 8 Ocak’taki duruşmayı bekliyor.

Avukatlarından biri tarafından okunan mektupta Mursi, kendisine destek verenlerden övgüyle söz ederken General Abdül Fatah El-Sissi’yi vatan hainliği ile suçladı.

Mursi’yi savunan avukatlar grubunun temsilcisi, General El-Sissi’nin yetkilerini fesh edecek yeni bir dava açacaklarını bildirdi.

Geçen hafta başlayan duruşmada Mursi ve ona eşlik eden diğer davalılar duruşmayı ve mahkeme sürecini protesto ederek asıl yargılanması gerekenlerin darbeyi yapan liderler olduğunu önesürdüler.

Suçlu bulunduğu takdirde, Mursi’nin idam cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Mursi, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunları düzeltemediği ve siyasi güçlerini kötüye kullanamadığı gerekçesiyle dev protesto gösterilerinin ardından Mısır ordusu tarafından 3 Temmuz’da görevinden almıştı.

Darbeden bu yana sıkı önlemlere başvuran askeri yetkililer, Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeşler örgütünün birçok lideri ve darbe karşıtı göstericiyi tutukladı. Gösterilerde çıkan çatışmalarda, çoğunluğu Mursi yanlısı binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG