Erişilebilirlik

Mullen: 'Pakistan Baskıyı Arttırmalı'


Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen İslamabat’ta Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aşfak Kayani’yle görüştü

ABD Pakistan hükümetinin İslamcı militanlar üzerindeki baskıyı arttırmasını istedi. Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen bugün İslamabat’ta Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aşfak Kayani’yle görüştü.

Pakistan’ın kuzeybatısında havadan incelemelerde bulunan Oramiral Mullen, Pakistan hükümetinin aşırı İslamcılara karşı mücadelesini takdirle karşıladığını, ancak Leşker-i Tayyibe gibi örgütlerin büyüyen bir tehdit oluşturduklarını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı askeri yetkili de Pakistan birliklerinin yaklaşık 4.000 kilometre karelik bir alanı militanlardan arındırdığını, ancak daha fazlasının yapılması gerektiğini belirtti.

Oramiral Mullen son iki buçuk yıl içinde Pakistan’ı 19 kez ziyaret etti.

Amerika Genelkurmay Başkanı’nın yarın Afganistan’a gitmesi bekleniyor. Org. Mullen önümüzdeki Temmuz ayından itibaren askerler çekilmeye başlansa da Amerika’nın Afganistan’a bağlılığının süreceğini vurguladı.

Bu arada, Mullen’ın ziyaretinden hemen önce Pakistan’ın kuzeybatısında düzenlenen Amerikan hava saldırısında 16 militanın öldürüldüğü açıklandı. İnsansız uçaklarla yapılan hava saldırısı Güney Veziristan bölgesindeki militanları hedef aldı.

XS
SM
MD
LG