Erişilebilirlik

Mullen: 'Afganistan'da Strateji Değişikliği Olmayacak'


Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Afganistan Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki değişikliğin askeri stratejiyi etkilemeyeceği konusunda Kabil hükümetine güvence verdi.

Oramiral Mullen Afganistan’da sivil ve askeri yetkililerle görüştü. Mullen, Afganistan stratejisi veya hedefler konusunda “hiçbir şeyin değişmeyeceğini” söyledi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı sözcülerinden Vahit Ömer, Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Stanley McChrystal’ın istifasını “talihsizlik” olarak nitelendirdi. Bununla birlikte sözcü, Afganistan Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral David Petraeus’un atanmasının da memnunluk yarattığını söyledi.

McChrystal, Amerikan yönetimi yetkilileri hakkında hakarete varan, alaya alan ifadelerinin bir Amerikan dergisinde yayınlanması üzere Çarşamba günü görevinden istifa etmişti.

Oramiral Mullen Afganistan’daki temaslarının ardından Pakistan’da da Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Genelkurmay Başkanı Aşfak Pervez Kayani'yle görüştü.

Amerika’da Senato Dış İlişkiler Komisyonu Afganistan konusunda oturumlar yapılacağını açıkladı. Komisyon üyesi yedi Senatör Afganistan’daki hedeflerin ne olduğu ve bu hedeflere nasıl ulaşılacağı konusunda detaylı bir plan görmek istediklerini açıkladılar.

Bu arada Afganistan'da bugün düznelenen saldırılarda beş NATO askeri öldü. Askerlerin milliyeti açıklanmadı.

Öte yandan Kabil’de Afganistan ordusuna ait bir askeri aracın içinde yanlışlıkla mayın patladı. Patlama sonucu aracın şoförü hayatını kaybetti.

XS
SM
MD
LG