Erişilebilirlik

Muhalifler Halep’te Saldırı Başlattı


Suriye’nin kuzeyindeki muhalif gruplar, Halep’i hedef alan geniş çaplı bir saldırı başlattı. Şam rejimi geçen hafta, kentin muhaliflerin kontrolündeki bölgesine giden ana karayolunu ele geçirmişti.

Gözlemciler, muhaliflerin saldırıyı birkaç cepheden Pazartesi sabah saatlerinde başlattığını bildirdi. Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Halep’in tarihi kesimindeki saldırıda 19 rejim askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütünün başkanı Rami Abdülrahman, Fransız AFP Ajansı’na verdiği demeçte ise, muhaliflerin saldırısının, havadan Suriye uçaklarının başlattığı bombardıman nedeniyle sekteye uğradığını söyledi. Gözlemciler, hava saldırılarında 13 sivilin öldüğünü de bildirdi.

Muhalifler Cumartesi günü de Halep’in ana arteri olan Castello Yolu’nu açmak için saldırı başlatmış ama başarılı olamamışlardı. Suriye rejiminin yolu ele geçirmesi nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki bölgede yaşayan 250 bin sivil kuşatma altında kaldı.

Şam rejimi, bayram nedeniyle beş günlük ateşkes ilan etmişti. Ateşkes bugün sona eriyordu, ancak ateşkesin ilan edildiği Çarşamba gününden bu yana sık sık ihlal edildi.

Reuters haber ajansı, adını açıklamadığı Amerikan istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, Rusya ve Suriye’nin ateşkesi, muhaliflerin elindeki yerleri çembere almak için kullandığını yazdı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG