Erişilebilirlik

Mübarek'in Duruşmasında Çatışma Çıktı


Mübarek'in Duruşmasında Çatışma Çıktı
Mübarek'in Duruşmasında Çatışma Çıktı

Kahire’de Mısır eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in yeniden başlayan duruşması sırasında çatışma çıktı.

Mahkeme binası dışında toplanan Mübarek karşıtı göstericileri dağıtmaya çalışan polisleri bazı kişiler taş yağmuruna tuttu.

Mahkeme salonu içinde de bir Mübarek yanlısının eski devlet başkanının fotoğrafını yükseltmesi üzerine gösterilerde ölenlerin yakınları müdahele etti. Çıkan kavgaya bazı avukatlar da karıştı.

Mübarek’in sedye ile getirildiği duruşmada tanık olarak dinlenen bir polis şefi, göstericilere ateş açılması emri verilmediğini açıkladı.

General Hüseyin Musa, polisin gözyaşartıcı bomba ve lastik mermi kullandığını, bazı polislerin kendilerine emir verilmemesine rağmen karakolları koruma amacıyla ateş açtığını söyledi.

Daha önceki iki duruşmanın aksine Pazartesi günkü duruşma televizyondan canlı yayınlanmadı. Yargıç geçen ayki duruşmada televizyon yayınının yasaklanması kararı almıştı. Mübarek, önceki duruşmalarda yanında iki oğlu çelik bir kafes içinde sedyede yatarken görülmüştü.

Mübarek, 850 kişinin öldüğü hükümet karşıtı ayaklanma sırasında göstericilerin öldürülmesi emri vermekle suçlanıyor. Mısır eski Devlet Başkanı suçlamaları reddediyor. Mübarek, ayrıca yolsuzluk ve görevini kötüye kullanmakla da suçlanıyor.



XS
SM
MD
LG