Erişilebilirlik

Mübarek: Saldırıda Yabancı Parmağı Var


Mübarek: Saldırıda Yabancı Parmağı Var
Mübarek: Saldırıda Yabancı Parmağı Var

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, terörist eylemlerin ülkesindeki Hristiyanlarla Müslümanlar arasında bölünme yaratamayacağını söyledi.

Yeni yılın ilk saatlerinde İskenderiye’de bir Kıpti kilisesinin önünde patlatılan bomba 21 kişinin ölümüne, yaklaşık 80 kişinin yaralanmasına yolaçmıştı.

Saldırının ardında “yabancı parmağı” bulunduğunu öne süren Mübarek, Mısır’ın güvenliğini tehdit eden güçleri yenilgiye uğratacağı sözü verdi ve Mısır halkını dini çatışmalardan kaçınmaya çağırdı.

Başkan Barack Obama da bombalı saldırıyı kınadı.

Mısırlı yetkililer, başta patlamaya bir araca yerleştirilen bombanın yolaçtığını söylemişti. Ancak yetkililer daha sonra saldırının kilisenin önüne yürüyerek gelen bir intihar bombacısı tarafından düzenlenmiş olabileceğini açıkladı.

Görgü tanıkları, olaydan sonra Kıptiler'in yakındaki bir camiye saldırdıklarını, çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi daha yaralanırken polisin kalabalığı dağıtmaya çalıştığını bildiriyor.

Saldırırın sorumluluğunu üstlenen olmadı. Ancak daha önce el-Kaide ile bağlantılı bir grup Mısır’daki Hristiyanlar'ı cezalandırmaktan sözetmişti.

XS
SM
MD
LG