Erişilebilirlik

Mısır'da Yaralı Sayısı Bini Geçti


Mısır'da Yaralı Sayısı Bini Geçti
Mısır'da Yaralı Sayısı Bini Geçti

Mısır Sağlık bakanlığı Kahire’de polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda bini aşkın kişinin yaralandığını bildirdi.

Salı akşamı başlayan ve Çarşamba günü devam eden çatışmalarda polis taş atan ve otomobil lastiği yakan göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba kullandı. Görgütanıkları yaralananların çoğunun gözyaşartıcı gazdan etkilendiğini söylüyor.

Yaklaşık 70 kişinin hastaneye kaldırıldığı haber verildi. Mısır İçişleri Bakanlığı yaralananlar arasında en az 40 güvenlik görevlisi bulunduğunu açıkladı.

Bazı göstericiler, 18 gün süren ayaklanma sırasındaki ölüm olaylarından sorumlu tutulan güvenlik yetkililerinin yargı sürecinin hızlandırılmasını istedi.

Çoğu göstericinin, eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’i çekilmeye zorlayan gösteriler sırasında hayatlarını kaybeden 850’yi aşkın kişinin yakınları olduğu bildirildi.

Tahrir meydanında toplanan göstericiler ise Mübarek’in istifasından sonra yönetime elkoyan askeri konseyin başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi’nin istifasını istedi.

Askeri konsey bir bildiri yayınlayarak son gösterileri eleştirdi, bunları halkla güvenlik güçlerinin arasına açma ve Mısır’da istikrarı bozma girişimi olarak tanımladı.

XS
SM
MD
LG