Erişilebilirlik

Mısır'da Askeri Konsey Göstericileri Uyardı


Mısır'da Askeri Konsey Göstericileri Uyardı
Mısır'da Askeri Konsey Göstericileri Uyardı

Mısır’da askeri konsey, siyasi reformların hızlandırılması için Kahire ve diğer kentlerde oturma grevleri yapan göstericileri “barışcı yollardan sapmamaları” konusunda uyardı.

Tümgeneral Muhsin el-Fengari devlet televizyonunda okuduğu açıklamada Mısırlıları, karışıklık çıkaran ve kamu çıkarlarına zarar veren kişilere karşı çıkmaya çağırdı.

Bu, asker konseyin, geçen Cumadan beri Kahire’nin Tahrir meydanında kamp kuran, yolları ve bir hükümet binasına girişi kesen göstericilere yönelik en sert uyarısı oluyor.

Meydanda toplanan yüzlerce gösterici talepleri karşılanıncaya kadar ayrılmayacakları ve protestolarını Kahire’nin diğer kesimlerine yayacakları tehditinde bulunuyor. Göstericiler İskenderiye ve Süveyş kentlerinde de oturma grevleri düzenledi.

Bu arada sopa ve bıçaklarla sabah Tahrir meydanındaki kampa saldıran 30 kişilik bir grup bazı kişileri yaraladıktan sonra göstericiler tarafından alandan çıkartıldı.

Göstericiler askeri konseyden devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e bağlı polis ve hükümet görevlilerinin daha hızlı temizlenmesi ve yargılanmasını istiyor.

Bu arada yolsuzluk suçundan yargılanan eski başbakan Ahmed Nazif dahil üç eski bakan, mahkeme tarafından çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Nazif’in bir yıllık hapis cezası tecil edildi.

Halen 12 yıllık hapis cezasını çekmekte olan eski içişleri bakanı Habib el-Adli beş, gıyaben yargılanan eski maliye bakanı Yusuf Butros-Ghali ise 10 yıl hapse mahkum oldu.

XS
SM
MD
LG