Erişilebilirlik

Mısır Ordusu Parlamentoyu Feshetti


Mısır Başbakanı Ahmet Şefik, ilk basın toplantısını düzenledi
Mısır Başbakanı Ahmet Şefik, ilk basın toplantısını düzenledi

Mısır ordusu parlamentoyu feshederek ve anayasayı askıya alarak demokrasi yanlısı göstericilerin iki temel isteğini yerine getirdi.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in Cuma günü çekilmesinden sonra yönetimi ele alan Yüksek Askeri Konsey, Eylül‘de seçimler yapılıncaya kadar ülkeyi yöneteceğini de açıkladı.

Açıklamadan kısa bir süre önce Başbakan Ahmet Şefik, ordu destekli hükümetinin en büyük önceliği Mısır’da güvenliği yeniden sağlamaya ve yaşamı normale çevirmeye vereceğini söyledi. Şefik, bazı bakanlıkların hala boş olduğunu ve atanacak kişilerin kamoyunun tatmin olması için sıkı biçimde inceleneceğini de bildirdi.

Mısır Başbakanı, Mübarek’in çekilmesi ve yönetimi ordunun devralmasından sonra ilk basın toplantısını düzenledi. Mübarek, Şefik’i gösterilerin başlamasından dört gün sonra 29 Ocak’ta başbakanlığa atamıştı.

Askeri yönetim, Kahire’de yaşamı normale döndürme çalışmaları çerçevesinde Tahrir Meydanı’na birlikler gönderdi. Askerler, meydanın trafiğe yeniden açılması için göstericilerin kurduğu kampı kaldırmaya başladı. İstekleri yerine gelinceye kadar meydandan ayrılmayacaklarını söyleyen birkaç yüz gösterici, askerlerin kampı kaldırmasına karşı direnince itişmeler yaşandı.

XS
SM
MD
LG